Whey protein, kako se dobija?

Whey protein nije samo gorivo za mišiće, on se koristi kao dodatak prehrani. Protein sirutke ili whey se (kako i ime kaže) dobija iz sirutke mlijeka. Sirutka se prečišćuje i prerađuje veoma kompleksnim procesima u praškasti oblik. Koncentriranje proteina sirutke može se proizvesti u dva nivoa čistoće. Koncentriranje se vrši membranskom filtracijom, a što su pore membrane sitnije veći je udio zadržanih korisnih materija.

Kako djeluje Whey protein?

Protein sirutke je sigurno najpoznatiji suplement kada je u pitanju izgradnja mišića i oporavak nakon treninga, ali ono što veći dio nas ne zna je da ima veoma značajnu ulogu u metabolizmu masti pa tako i u procesima sagorijevanja viška i oblikovanju tijela. Postoji par definiranih načina na koji proteini pomaže u smanjenju težine.

Proteini pomažu u regulaciji apetita

Protein je poznat po tome što smanjuje glad, što rezultuira manjim ukupnim unosom kalorija tijekom dana. Mnoge dijete u praksi ne traju dugo jer dijeta podrazumijeva manje hrane i pažljivu selekciju namirnica radi smanjivanja unešenih kalorija. Manje kalorija znači veću glad i potrebu za jelom. Ovo nam teško pada i mnogi zbog ovog odustaju. Pravi izazov je smanjivanje dnevnog unosa kalorija i reguliranje osjećaja gladi. Taj osjećaj gladi se djelimično suzbija prehranom sa manje kalorija ali bogatom proteinima.

Whey pomaže kod dobijanja mišića

Treninng je najznačajnija stavka u trošenju viška masti iz organizma, a svakako i u izgradnji mišića Zato treba znati da visoko proteinska prehrana unapređuje željene efekte treninga. Ovakva prehrana pomaže izgradnju mišića pomoću aminokiselina koje sadrži, zato je protein sirutke svrstan u najbolje graditelje mišića. I ako želite osigurati i izgraditi mišiće obavezno ga koristite i neposredno nakon treninga! 

Kako se Whey protein konzumira?

1 mjericu preparata (30g) pomiješati sa 250 ml hladne vode ili mlijeka i popiti. Jednu dozu preparata odmah nakon treninga, ujutro kad ustanete, a za još bolje rezultate i prije spavanja.

Normalan unos je od 0,8 – 1,2 g proteina po 1 kg tjelesne mase. To bi bilo oko 80 g dnevno za osobu od 80 kg. Međutim, kod fizički aktivnih osoba i onih koji žele jaču mišićnu masu ovaj odnos se povećava.

Sastav

 

Sastojci: Koncentrat proteina sirutke (WPC80%), pojačivač arome - glicin, zgušnjivač - škrob tapioke, kreatin monohidrat, aroma naranče, praškasta mješavina na bazi proteina sirutke i rafiniranog palminog ulja - Palmlat 26/10 (protein sirutke, rafinirano palmino ulje, stabilizator E451, sredstvo protiv zgrudnjavanja E551, antioksidans E306), kalcijev kazeinat, emulgator - natrijeva karboksimetil celuloza, bojilo - beta karoten, regulator kiselosti - limunska kiselina, sladila: sukraloza, natrijev ciklamat, acesulfam K, natrijev saharin, izomalt, stabilizator natrijev glukonat, sok od naranče u prahu (0,01%)

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se koriste mlijeko, soja, jaja i orašasto voće.

Nutritivne informacije:

 u 100g:

U porciji (30g):

% PDU*

Energetska vrijednost

389kcal

116 kcal

5 %

Masti

 - zasićene masti

5,2 g

3,1 g

1,6 g

0,9 g

2 %

4 %

Ugljikohidrati

 - od toga šećeri

7,8 g

7,0 g

2,3 g

2,1 g

1 %

2 %

Proteini

77,8 g

23,4 g

47%

Sol

0,3 g

0,1 g

1 %

* PDU = preporučeni dnevni unos na osnovu prosječnog unosa od 8400 kJ / 2000 kcal dnevno
** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Utisci kupaca

Trenutno nema ocijena za ovaj proizvod.

Ocijenite proizvod

Želim da ocijenim ovaj proizvod Da biste ocijenili ovaj proizvod, kliknite ovdje.

Slični proizvodi

Genesys Protein čokolada -0%

Genesys Protein čokolada

Protein blend

23 EUR
100 % Whey protein kokos Novo! -0%

100 % Whey protein kokos

31.2 EUR
100 % Whey protein ananas Novo! -0%

100 % Whey protein ananas

31.2 EUR

PROTEINI

Minutu-dvije koju ćete potrošiti kako bi pročitali ovaj tekst trebalo bi biti dovoljno za sažetak priče o proteinu, a nakon što saznate osnove, sve što treba uraditi je da se vodite zdravom logikom i odaberete proizvod za sebe. Ukoliko ste, ipak, neodlučni, naš TIM je tu za Vas!

Proteini su prirodni polipeptidi izgrađeni od amino kiselina.Ako znamo da otprilike 50% svake stanice čine upravo proteini, onda nam neće biti teško zaključiti od kakvog su oni značaja za ljudski, kao i bilo koji drugi organizam, a ako tome dodamo još i to da sudjeluju u SVIM procesima među stanicama, biće nam jasno da njihovu potrošnju u tijelu moramo nadoknaditi kako bi očuvali normalno funkcioniranje, osigurali oporavak pa i izgradnju mišića.

Baš zato je protein pravi i najčešći izbor svih nas, bilo da ga koristimo kao rekreativci ili profesionalci. Da zaključimo, bilo da spadate u kategoriju onih koji samo imaju potrebu povećati unos proteina u prehrani, onih koji žele oporavak ili većine koja izgrađuje mišićnu masu, na pravom ste mjestu

Maximalium Whey protein je odlična osnova za sve vrste šejkova. Sa visokim udjelom proteina i niskim sadržajem šećera, Maximalium Protein je čist i prirodan dodatak prehrani sa garantirano najboljim okusom! 

Whey protein, kako se dobiva?

Whey protein nije samo gorivo za mišiće, on se koristi i kao dodatak prehrani. Protein sirutke ili whey se (kako i ime kaže) dobiva iz sirutke prilikom proizvodnje sira. Sirutka se pročišćuje i prerađuje u kompleksnom procesu u praškasti oblik. Koncentriranje proteina sirutke može se uradtii na dva nivoa čistoće. Koncentriranje se vrši membranskom filtracijom, što su pore membrane sitnije to se veći udio materija zadržava.

Kako Whey protein djeluje?

Protein sirutke je sigurno najpoznatiji suplement kada je u pitanju izgradnja mišića i toga smo svi svjesni. Ono što većina ne zna je da pomaže ne samo onima koji žele jače bicepse, već i onima koji žele manje obime. Postoji par definiranih načina na koji proteini pomaže u smanjenju težine.

Proteini pomažu u smanjenju apetita

Protein je poznat po tome da smanjuje glad, što rezultira manjim unosom kalorija tijekom dana. Mnoge dijete u praksi ne traju dugo jer dijete podrazumijevaju manje hrane radi smanjivanja kalorija. Manje kalorija znači veću glad i veću potrebom za jelom. Ovo nam teško pada i mnogi zbog toga odustaju. Pravi izazov je smanjivanje dnevnog unosa kalorija i reguliranje osjećaja gladi. Taj osjećaj gladi se djelomično suzbija prehranom sa manje kalorija ali bogatom proteinima.

Whey pomaže kod dobijanja mišića

Treniranje pomaže u trošenju viška masti iz organizma, a visoko proteinska prehrana unapređuje efekt treninga. Ovakva prehrana pomaže izgradnju mišića pomoću aminokiselina koje sadrži, zato je protein sirutke uvršten u najbolje graditelje mišića.

Kako se Whey protein konzumira?

1 mjericu preparata (30g) pomiješati sa 250 ml hladne vode ili mlijeka i popiti. Jednu dozu preparata konzumirati najbolje  30 minuta nakon treninga ili odmah nakon buđenja.

Normalan unos je od 0,8 – 1,2 g proteina po 1 kg tjelesne mase. To bi bilo oko 80 g dnevno za osobu od 80 kg. Međutim, kod fizički aktivnih osoba i onih koji žele  povećati mišićnu masu ovaj odnos se povećava.

 

Uz ovo su kupovali

Omega 3 s vitaminom E -0%

Omega 3 s vitaminom E

Zdravlje kardiovaskularnog sustava

9.95 EUR
Taurine -0%

Taurine

Blood Cell Volumizer

9.5 EUR
Amino 8400 -0%

Amino 8400

Definicija i rast

22.25 EUR
Ženska majica -0%

Ženska majica

9.95 EUR
BCAA 2:1:1 -0%

BCAA 2:1:1

Aminokiseline razgranatog lanca

22.6 EUR
Citrulline -0%

Citrulline

Nitric Oxide Booster

9.1 EUR
BETA ALANIN -0%

BETA ALANIN

Manja upala i duži trening

10.3 EUR
100 % Whey protein naranča
100 % Whey protein naranča
Cijena: 31.2 EUR
Lager:
Dostupno