Djelovanje proteina sirutke

Protein sirutke je sigurno najpoznatiji dodatak kada je u pitanju izgradnja mišića, a to svi znamo. Ono što većina ne zna je da pomaže ne samo onima koji žele jače bicepse, već i onima koji žele manji obujam. Postoji nekoliko definiranih načina na koje proteini pomažu mršavljenju i drugim pozitivnim učincima na ljudsko tijelo.

Protein sirutke potiče rast i razvoj mišića

Mišićna masa prirodno opada s godinama. To je obično praćeno masnim naslagama koje dovode do povećanog rizika od mnogih kroničnih bolesti. Ova tjelesna promjena može se usporiti, spriječiti ili poništiti pravilnom prehranom i vježbanjem s utezima.

Ovaj trening u kombinaciji s hranom s visokim udjelom proteina ili proteinskim dodacima daje izvrsne rezultate. U proteinu sirutke ima mnogo aminokiselina razgranatog lanca, među kojima se ističe leucin kao najjači anabolik, tj. najjači poticatelj rasta mišićne mase.

Aminokiseline se razgrađuju čim dođu u tijelo i apsorbiraju u krvotok. Krv prenosi te aminokiseline do mišićnog tkiva i pokreće proces daljnje izgradnje mišića.

Protein sirutke smanjuje osjećaj gladi i pomaže u smanjenju ukupne tjelesne masti

Poznato je da protein pomaže u smanjenju tjelesne težine jer je makronutrijent koji stvara najdulji osjećaj sitosti i smanjuje glad. To rezultira manjim unosom kalorija tijekom dana. Mnoge dijete je teško provoditi jer si uskraćuju hranu, a to je obično teško provoditi, zbog čega se takve dijete obično brzo napuštaju.

Izazov je smanjiti dnevni unos kalorija bez osjećaja gladi. Istraživanja su dokazala da se unosom 25% dnevnih energetskih potreba iz proteina osjećaj gladi smanjuje za 60%, a posebno nakon jela u kasnim večernjim satima za čak 50%.

Ovo svojstvo pripisuje se aminokiselinama razgranatog lanca koje su prisutne u proteinu i one su te koje uzrokuju sve pozitivne učinke. Stoga se preporuča popiti proteinski shake umjesto obroka u kasnim večernjim satima.

Redovita tjelovježba (koja prvenstveno uključuje trening s utezima) i istodobna povećana konzumacija proteina ne samo da sprječava gubitak mišićne mase, već i podupire njihov rast.

Znamo da salo ima višestruko veći volumen od mišića, pa se topljenjem sala i zamjenom mišićima ti obimi smanjuju. Također, ukupni postotak tjelesne masti će se smanjiti. Čak i ako ne smršavite, vaš će ukupni fizički izgled biti bolji.

Preporučeni dnevni unos proteina

Normalan unos ukupnih bjelančevina je 0,8 - 1,2 g po 1 kg tjelesne težine. Dakle, to bi bilo oko 80 g dnevno za osobu od 80 kg. Međutim, kod fizički aktivnih osoba i onih koji žele povećati mišićnu masu taj se omjer povećava.

To se odnosi na ukupnu količinu proteina konzumiranih tijekom dana. Dakle, treba uzeti u obzir i proteine ​​unesene hranom i samo razliku nadoknaditi suplementacijom.

Način uporabe

Whey Protein se koristi tako da se 1 mjerica (30 g) proizvoda pomiješa sa 250 ml hladne vode ili mlijeka. Kao dodatak prehrani uzimati jednom dnevno, 30 minuta nakon vježbanja, a ostalim danima (kada ne trenirate) odmah nakon buđenja.

Sinteza mišićnih proteina je povišena do 24 sata nakon treninga s opterećenjem (tegovima), ali najveći rast i obnova prisutni su u prvih nekoliko sati. Zato je važno konzumirati Whey Protein odmah nakon treninga. Proizvod čuvati dobro zatvoren na temperaturi od 5 - 30 C0, zaštićen od izravnog utjecaja topline, vlage i svjetlosti. Pripravak upotrijebiti u roku od 6 mjeseci od dana otvaranja.

Sastav

Sastojci: koncentrat proteina sirutke (WPC 80%), pojačivač arome - glicin, skrob iz tapioka, kalcijum kazeinat (mlijeko), kakao prah s reduciranim sadržajem kakao maslaca (9,24%), aroma karamele, emulgator - natrijum karboksimetil celuloza, praškasta smjesa na bazi proteina sirutke i rafiniranog palminog ulja - Palmlat 26/10 (proteini sirutke, rafinirano palmino ulje, stabilizator E451, sredstvo protiv zgrudnjavanja E551, antioksidans E306), sol (1,48%), kreatin monohidrat, zaslađivači: sukraloza, natrijum ciklamat, acesulfam K, natrijum saharin, izomalt, stabilizator natrijum glukonat, boja - Tartrazin.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kojem se koriste mlijeko, soja, jaja i orašasti plodovi.

Nutritivne informacije:

 u 100g:

U porciji (30g):

% PDU*

Energetska vrijednost

380 kcal

114 kcal

6 %

Masti

 - zasićene masti

4,75 g

2,8 g

1,43 g

0,84 g

2 %

4 %

Ugljikohidrati

 - od toga šećeri

7,58 g

6 g

2,27 g

1,8 g

1 %

2 %

Proteini

76,89 g

23,07 g

46 %

Sol

1,83 g

0,55 g

9 %

* PDU = preporučeni dnevni unos temeljen na prosječnoj potrošnji od 8400 kJ / 2000 kcal dnevno.
** = preporučeni dnevni unos nije utvrđen

Utisci kupaca

Trenutno nema ocijena za ovaj proizvod.

Ocijenite proizvod

Želim da ocijenim ovaj proizvod Da biste ocijenili ovaj proizvod, kliknite ovdje.

Način uporabe

Whey Protein se konzumira tako da se 1 mjerica = 30g proteina sipa u shaker ili blender i pomiješa sa 200 - 250 ml vode ili mlijeka.

Kao dodatak prehrani uzimati jednom dnevno 30 minuta nakon vježbanja, a ostalim danima (kada ne trenirate) odmah nakon buđenja. Sinteza mišićnih proteina je povišena do 24 sata nakon treninga s opterećenjem (tegovima), ali najveći rast i obnova prisutni su u prvih nekoliko sati. Zato je važno konzumirati Whey Protein odmah nakon treninga.

Proizvod čuvati dobro zatvoren na temperaturi od 5 - 30 C0, zaštićen od izravnog utjecaja topline, vlage i svjetlosti. Pripravak upotrijebiti u roku od 6 mjeseci od dana otvaranja.

Pitanja i odgovori

PITANJE: Je li Maximalium protein za vegane?

Maximalium Whey Protein je napravljen od čistog proteina sirutke dobivenog iz mlijeka. Stoga je proizvod kompatibilan s vegetarijanskom, ali ne i veganskom prehranom.

PITANJE: Može li se protein sirutke uzimati s drugim dodacima?

Da nema problema. Preporučujemo da se pridržavate predviđene upotrebe svih dodataka koje uzimate.

PITANJE: Da li Maximalium Whey Protein sadrži i koliko šećera?

Maximalium Whey Protein ima samo 2,3 g šećera s okusom čokolade po mjerici, ovaj šećer je prirodno prisutan u komponentama i uglavnom je laktoza (mliječni šećer). Ova količina šećera predstavlja samo 3% dnevne preporučene količine i praktički je zanemariva, što ovaj proizvod čini dobrim izborom za osobe koje brinu o unosu šećera.

Slični proizvodi

Genesys Protein čokolada -0%

Genesys Protein čokolada

Protein blend

23 EUR

PROTEINI

Minutu-dvije koju ćete potrošiti kako bi pročitali ovaj tekst trebalo bi biti dovoljno za sažetak priče o proteinu, a nakon što saznate osnove, sve što treba uraditi je da se vodite zdravom logikom i odaberete proizvod za sebe. Ukoliko ste, ipak, neodlučni, naš TIM je tu za Vas!

Proteini su prirodni polipeptidi izgrađeni od amino kiselina.Ako znamo da otprilike 50% svake stanice čine upravo proteini, onda nam neće biti teško zaključiti od kakvog su oni značaja za ljudski, kao i bilo koji drugi organizam, a ako tome dodamo još i to da sudjeluju u SVIM procesima među stanicama, biće nam jasno da njihovu potrošnju u tijelu moramo nadoknaditi kako bi očuvali normalno funkcioniranje, osigurali oporavak pa i izgradnju mišića.

Baš zato je protein pravi i najčešći izbor svih nas, bilo da ga koristimo kao rekreativci ili profesionalci. Da zaključimo, bilo da spadate u kategoriju onih koji samo imaju potrebu povećati unos proteina u prehrani, onih koji žele oporavak ili većine koja izgrađuje mišićnu masu, na pravom ste mjestu

Maximalium Whey protein je odlična osnova za sve vrste šejkova. Sa visokim udjelom proteina i niskim sadržajem šećera, Maximalium Protein je čist i prirodan dodatak prehrani sa garantirano najboljim okusom! 

Whey protein, kako se dobiva?

Whey protein nije samo gorivo za mišiće, on se koristi i kao dodatak prehrani. Protein sirutke ili whey se (kako i ime kaže) dobiva iz sirutke prilikom proizvodnje sira. Sirutka se pročišćuje i prerađuje u kompleksnom procesu u praškasti oblik. Koncentriranje proteina sirutke može se uradtii na dva nivoa čistoće. Koncentriranje se vrši membranskom filtracijom, što su pore membrane sitnije to se veći udio materija zadržava.

Kako Whey protein djeluje?

Protein sirutke je sigurno najpoznatiji suplement kada je u pitanju izgradnja mišića i toga smo svi svjesni. Ono što većina ne zna je da pomaže ne samo onima koji žele jače bicepse, već i onima koji žele manje obime. Postoji par definiranih načina na koji proteini pomaže u smanjenju težine.

Proteini pomažu u smanjenju apetita

Protein je poznat po tome da smanjuje glad, što rezultira manjim unosom kalorija tijekom dana. Mnoge dijete u praksi ne traju dugo jer dijete podrazumijevaju manje hrane radi smanjivanja kalorija. Manje kalorija znači veću glad i veću potrebom za jelom. Ovo nam teško pada i mnogi zbog toga odustaju. Pravi izazov je smanjivanje dnevnog unosa kalorija i reguliranje osjećaja gladi. Taj osjećaj gladi se djelomično suzbija prehranom sa manje kalorija ali bogatom proteinima.

Whey pomaže kod dobijanja mišića

Treniranje pomaže u trošenju viška masti iz organizma, a visoko proteinska prehrana unapređuje efekt treninga. Ovakva prehrana pomaže izgradnju mišića pomoću aminokiselina koje sadrži, zato je protein sirutke uvršten u najbolje graditelje mišića.

Kako se Whey protein konzumira?

1 mjericu preparata (30g) pomiješati sa 250 ml hladne vode ili mlijeka i popiti. Jednu dozu preparata konzumirati najbolje  30 minuta nakon treninga ili odmah nakon buđenja.

Normalan unos je od 0,8 – 1,2 g proteina po 1 kg tjelesne mase. To bi bilo oko 80 g dnevno za osobu od 80 kg. Međutim, kod fizički aktivnih osoba i onih koji žele  povećati mišićnu masu ovaj odnos se povećava.

 

Uz ovo su kupovali

Tribulus terrestris -0%

Tribulus terrestris

Balans testosterona

19.24 EUR
ERITRITOL -0%

ERITRITOL

Zaslađivač bez kalorija

7.3 EUR
Ženska majica -0%

Ženska majica

9.95 EUR
Taurine -0%

Taurine

Blood Cell Volumizer

9.5 EUR
Gainer mass Plus -0%

Gainer mass Plus

25.38 EUR
100 % Whey protein slana karamela
100 % Whey protein slana karamela
Cijena: 31.2 EUR
Lager:
Dostupno