Maximalium Genesys Protein powder sa okusom čokolade je dodatak prehrani na bazi proteina soje i mlijeka, sa sladilima.

Ako želite proteinski napitak koji će se brzo probaviti  i to bez opterećenja za probavu, imate pravo riješenje. Genesys je proteinska mješavina IZOLATA proteina soje i WPC-a sa preko 80% proteina u sastavu.

Osim što ćete ga lako i brzo probaviti, dobiti ćete sve aminokiseline potrebne za oporavak i izgradnju mišića. Pored toga što je sastavljen od proteina najviše kvalitete i bez prisustva GMO, na tržište dolazi sa više nego povoljnom cijenom.

Namjena proizvoda: dodatak prehrani na bazi proteina soje i sirutke koji omogućava širok spektar aminokiselina. Proteini doprinose održavanju i povećanju mišićne mase i održavanju normalnih kostiju.

Način primjeneGenesys Protein se konzumira tako što se 1 mjerica = 30g proteina stavi u šejker ili blender i izmješa sa 200 - 250 ml vode ili mlijeka. Kao dodatak prehrani uzimati 1 put dnevno i to 30 minuta nakon vježbanja, a ostalim danima (kada se ne trenira) odmah nakon buđenja. Sinteza mišićnih proteina je povišena i do 24h nakon treninga sa opterećenjem (tegovi), ali najveći rast i obnova su prisutni u prvih nekoliko sati. Zbog toga je bitno da se Genesys Protein konzumira odmah nakon završenog treninga.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se koriste mlijeko, soja, jaja i orašasto voće. Sastojci: izolat proteina soje, koncentrat proteina sirutke (WPC 80%), pojačivač arome – glicin, kakao prah sa reduciranim sadržajem kakao maslaca (6,82%), škrob iz tapioke, aroma, emulgator – natrijum karboksi-metil celuloza, praškasta mješavina na bazi proteina sirutke i rafiniranog palminog ulja- Palmlat 26/10 (protein sirutke, rafinirano palmino ulje, stabilizator E451, sredstvo protiv zgrudnjavanja E551, antioksidans E306), kalcijev kazeinat (mlijeko), kreatin-monohidrat, sladila: sukraloza, natrijev ciklamat, acesulfam K, natrijev saharin, izomalt, stabilizator natrijev glukonat.

Način čuvanja: Proizvod čuvati čvrsto zatvoren na  temperaturi od 5 - 30 C0, daleko od direktnih uticaja topline, vlage i svijetlosti. Preparat koristiti u roku 6 mjeseci od datuma otvaranja.

Sastav

Izolat proteina soje, koncentrat proteina surutke (WPC 80%), pojačivač arome – glicin, kakao prah sa reduciranim sadržajem kakao maslaca (6,82%), škrob iz tapioke, aroma, emulgator – natrijev karboksi-metil celuloza, praškasta mješavina na bazi proteina sirutke i rafiniranog palminog ulja- Palmlat 26/10 (protein sirutke, rafinirano palmino ulje, stabilizator E451, sredstvo protiv zgrudnjavanja E551, antioksidans E306), kalcijev-kazeinat (mlijeko), kreatin-monohidrat, Sladila: sukraloza, natrijev ciklamat, acesulfam K, natrijev saharin, izomalt, stabilizator natrijev glukonat.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se koriste mlijeko, soja, jaja i orašasto voće.

 

Nutritivne informacije:

 u 100g:

U porciji (30g):

% PDU*

Energetska vrijednost

303,1 kcal

90,9 kcal

4,5 %

Masti

 - zasićene masti

2,87 g

1,37 g

0,86 g

0,41 g

1,2 %

2 %

Ugljikohidrati

 - od toga šećeri

4,19 g

2,66 g

1,26 g

0,8 g

0,5 %

0,9 %

Proteini

80,3 g

24 g

48 %

Sol

0,14 g

0,04 g

1 %

 

Aktivni sastojci                                          

U 100g

U 30g

Izolat proteina soje

54,62

16,4

Kreatin-monohidrat

0,41 g

1,13

Mješavina proteina sirutke (WPC 80%, kalcij-kazeinat, Palmlat 26/10)

16,79 g

5,04 g

 
* PDU = preporučeni dnevni unos na osnovu prosječnog unosa od 8400 kJ / 2000 kcal dnevno
** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Utisci kupaca

Trenutno nema ocijena za ovaj proizvod.

Ocijenite proizvod

Želim da ocijenim ovaj proizvod Da biste ocijenili ovaj proizvod, kliknite ovdje.

Način uporabe

Genesys Protein se konzumira tako što se 1 mjerica = 30g proteina stavi u šejker ili blender i izmješaj sa 200 - 250 ml vode ili mlijeka.

Kao dodatak prehrani uzimati 1 put dnevno i to 30 minuta nakon vježbanja, a ostalim danima (kada se ne trenira) odmah nakon buđenja. Sinteza mišićnih proteina je povišena i do 24h nakon treninga sa opterećenjem (tegovi), ali najveći rast i obnova su prisutni u prvih nekoliko sati. Zbog toga je bitno da se Genesys Protein konzumira odmah nakon završenog treninga.

Proizvod čuvati čvrsto zatvoren na temperaturi od 5 - 30 C0, daleko od direktnih uticaja topline, vlage i svjetlosti. Preparat koristiti u roku 6 mjeseci od datuma otvaranja.

Slični proizvodi

100 % Whey protein kokos Novo! -0%

100 % Whey protein kokos

31.2 EUR

PROTEINI

Minutu-dvije koju ćete potrošiti kako bi pročitali ovaj tekst trebalo bi biti dovoljno za sažetak priče o proteinu, a nakon što saznate osnove, sve što treba uraditi je da se vodite zdravom logikom i odaberete proizvod za sebe. Ukoliko ste, ipak, neodlučni, naš TIM je tu za Vas!

Proteini su prirodni polipeptidi izgrađeni od amino kiselina.Ako znamo da otprilike 50% svake stanice čine upravo proteini, onda nam neće biti teško zaključiti od kakvog su oni značaja za ljudski, kao i bilo koji drugi organizam, a ako tome dodamo još i to da sudjeluju u SVIM procesima među stanicama, biće nam jasno da njihovu potrošnju u tijelu moramo nadoknaditi kako bi očuvali normalno funkcioniranje, osigurali oporavak pa i izgradnju mišića.

Baš zato je protein pravi i najčešći izbor svih nas, bilo da ga koristimo kao rekreativci ili profesionalci. Da zaključimo, bilo da spadate u kategoriju onih koji samo imaju potrebu povećati unos proteina u prehrani, onih koji žele oporavak ili većine koja izgrađuje mišićnu masu, na pravom ste mjestu

Maximalium Whey protein je odlična osnova za sve vrste šejkova. Sa visokim udjelom proteina i niskim sadržajem šećera, Maximalium Protein je čist i prirodan dodatak prehrani sa garantirano najboljim okusom! 

Whey protein, kako se dobiva?

Whey protein nije samo gorivo za mišiće, on se koristi i kao dodatak prehrani. Protein sirutke ili whey se (kako i ime kaže) dobiva iz sirutke prilikom proizvodnje sira. Sirutka se pročišćuje i prerađuje u kompleksnom procesu u praškasti oblik. Koncentriranje proteina sirutke može se uradtii na dva nivoa čistoće. Koncentriranje se vrši membranskom filtracijom, što su pore membrane sitnije to se veći udio materija zadržava.

Kako Whey protein djeluje?

Protein sirutke je sigurno najpoznatiji suplement kada je u pitanju izgradnja mišića i toga smo svi svjesni. Ono što većina ne zna je da pomaže ne samo onima koji žele jače bicepse, već i onima koji žele manje obime. Postoji par definiranih načina na koji proteini pomaže u smanjenju težine.

Proteini pomažu u smanjenju apetita

Protein je poznat po tome da smanjuje glad, što rezultira manjim unosom kalorija tijekom dana. Mnoge dijete u praksi ne traju dugo jer dijete podrazumijevaju manje hrane radi smanjivanja kalorija. Manje kalorija znači veću glad i veću potrebom za jelom. Ovo nam teško pada i mnogi zbog toga odustaju. Pravi izazov je smanjivanje dnevnog unosa kalorija i reguliranje osjećaja gladi. Taj osjećaj gladi se djelomično suzbija prehranom sa manje kalorija ali bogatom proteinima.

Whey pomaže kod dobijanja mišića

Treniranje pomaže u trošenju viška masti iz organizma, a visoko proteinska prehrana unapređuje efekt treninga. Ovakva prehrana pomaže izgradnju mišića pomoću aminokiselina koje sadrži, zato je protein sirutke uvršten u najbolje graditelje mišića.

Kako se Whey protein konzumira?

1 mjericu preparata (30g) pomiješati sa 250 ml hladne vode ili mlijeka i popiti. Jednu dozu preparata konzumirati najbolje  30 minuta nakon treninga ili odmah nakon buđenja.

Normalan unos je od 0,8 – 1,2 g proteina po 1 kg tjelesne mase. To bi bilo oko 80 g dnevno za osobu od 80 kg. Međutim, kod fizički aktivnih osoba i onih koji žele  povećati mišićnu masu ovaj odnos se povećava.

 

Uz ovo su kupovali

Ženska majica -0%

Ženska majica

9.95 EUR
L-Arginine -0%

L-Arginine

Performance Generator

9.1 EUR
Taurine -0%

Taurine

Blood Cell Volumizer

9.5 EUR
ERITRITOL -0%

ERITRITOL

Zaslađivač bez kalorija

7.3 EUR
Tribulus terrestris -0%

Tribulus terrestris

Balans testosterona

19.24 EUR

Genesys Protein čokolada
Genesys Protein čokolada
Cijena: 23 EUR
Lager:
Dostupno