ERITRITOL

0.0 5 0 Ocijenite
Cijena: 7.3 EUR

Dostupno

 • Besplatna dostava iznad 40 EUR.
 • Do 40 EUR dostava je 4 EUR.
 • Dostava u roku 1-2 dana.
 • Stručna podrška putem E-maila ili telefona
 • Sigurno plaćanje pouzećem ili karticom

Eritritol je iz prirode izolirana zamjena za šećer koja izgleda i ima ukus vrlo sličan šećeru, ali potpuno bez kalorija. Eritritol je šećerni alkohol i dobija se ekstrakcijom iz biljaka ili industrijskim putem iz škroba. U prirodi se nalazi u biljkama u malim količinama u grožđu, lubenici, nekim sortama gljiva, fermentisanoj hrani kao što je vino, pivo, sir. U Japanu se koristi od 90-tih godina za zaslađivanje bombona, čokolada, jogurta, punjenja, pekmeza i raznih pića. Eritritol je pogodan za dijabetičare, osobe koje žele izgubiti na težini i pogodan je za osobe koje su na anti-kandida načinu prehrane i ne smiju konzumirati šećer.

Prednosti i Svojstva Eritritola:

 • Bez kalorija
 • Termostabilan
 • 0 glikemijski index
 • Ne povećava potrebu tijela za inzulinom
 • Rashlađujući sladak okus
 • Smanjuje želju za šećerom i ugljikohidratima
 • Nema laksatitivni učinak
 • Usporava karijes, stvaranje zubnog kamenca i nastanak zubnog plaka.
 • Štiti od infekcije i ne hrani loše bakterije u našem organizmu
 • Dokazano se može koristiti i u slučaju gljivičnih infekcija – kandidoza
 • Ima antioksidativna svojstva
 • Mogu ga sa sigurnošću koristiti odrasli, dijeca, dijabetičari, trudnice, osobe koje žele smršati i osobe koje su na kandida načinu prehrane.

Bez Kalorija

Eritritol je dobra alternativa za šećer jer ne dodaje kalorijsku vrijednost hrani. Dok je većina šećernih alkohola nisko kalorična, eritritol ima 0 kalorija i ublažava osjećaj gladi. U svakom slučaju ova činjenica pogoduje svima koji prate dnevni unos kalorija i vode brigu o svom izgledu.

Termostabilan

Ovo znači da ne gubi slatkoću do 160 stepeni 0CTo znači da je eritritol pogodan za pripremu raznih slastica.

0 Glikemijski index

Glikemijski indeks je naziv skale kojom se mjeri brzina kojim određena hrana izaziva rast glukoze u krvi. Odabir namirnica sa niskim glikemijskim indeksom dugoročno je dobro za zdravlje, jer takve namirnice ne iziskuju naglu potrebu organizma za inzulinom. Čak i zdrave osobe nakon konzumacije slatkiša ili slične šećerom bogate hrane osjećaju se umorno. Ako se tijekom dana količina glukoze u krvi učestalo povećava i smanjuje  jasno je da se nećemo osjećati dobro. Idealno bi bilo izabrati hranu koja dugotrajno održava ustaljen nivo glukoze u krvi i čini da se osjećamo dobro i punim energije.

Rashlađujući Sladak Ukus

Kao što je već poznato rafinirani šećer je vjerovatno najnezdraviji aditiv dodan u hrani od početka rasprostranjene industrijske proizvodnje šećera tijekom 20 veka. Kako je šećer povezan sa gojaznosti i svim pratećim pojavama koje ono može izazvati, ljudi su tražili alternativu u prirodnim zaslađivačima kao što je eritritol. Eritritol izgleda kao bijeli šećer ali ima nešto manju slatkoću, naime oko 70% slatkoće od šećera, pa je za isti učinak potrebno nešto više dozirati. Ovo nije problem pošto eritritol nema kalorija. Eritritol ostavlja blag rashlađujući ukus nakon konzumiranja.

Smanjuje želju za šećerom i ugljikohidratima

Svi a posebno sladokusci imaju potrebu da tijekom dana konzumiraju neki slatkiš i na taj način da se zaslade. Korišćenjem eritritola u pripremi slastica možemo odgovoriti na ovu žudnju a da ne brinemo o kalorijama. Postoje istraživanja koja govore da kristalni bijeli šećer izaziva ovisnost, što donekle objašnjava potrebu za slatkišima.

Nema laksatitivni učinak

Glavna razlika između eritritol i ostalih zaslađivača je da nema nikakvih laksativnih efekata, koji su česti u drugim šećernim alkoholima. Glavni razlog za to je da se više od 90% eritritola absorbuje prije ulaska u debelo crevo. Dakle, hrana koja ima velike količine eritritola u sebi ne izaziva nikakve gplinove i laksatitivne sporedne efekte. Naučnici ističu da se oko 20 do 35g od eritritola lako toleriše.

Utisci kupaca

Trenutno nema ocijena za ovaj proizvod.

Ocijenite proizvod

Želim da ocijenim ovaj proizvod Da biste ocijenili ovaj proizvod, kliknite ovdje.

Slični proizvodi

D-Ribose -20%

D-Ribose

28.15 EUR 22.52 EUR

NADOKNADA ENERGIJE

Uz ovo su kupovali

100 % Whey protein ananas Novo! -0%

100 % Whey protein ananas

31.2 EUR
Omega 3 s vitaminom E -0%

Omega 3 s vitaminom E

Zdravlje kardiovaskularnog sustava

9.95 EUR
100 % Whey protein kokos Novo! -0%

100 % Whey protein kokos

31.2 EUR

ERITRITOL
ERITRITOL
Cijena: 7.3 EUR
Lager:
Dostupno