Maximalium Whey protein 2,27kg + BCAA 400g + L-Glutamine 500g

0.0 5 0 Ocijenite
Cijena: 80 EUR

Dostupno

  • Besplatna dostava iznad 40 EUR.
  • Do 40 EUR dostava je 4 EUR.
  • Dostava u roku 1-2 dana.
  • Stručna podrška putem E-maila ili telefona
  • Sigurno plaćanje pouzećem ili karticom

Iskoristite sinergiju moćnih zaštitnika i graditelja !!!

Whey Protein djelovanje

Protein sirutke je svakako najpoznatiji suplement kada je u pitanju izgradnja mišića i toga smo svi svjesni. Ono što većina ljudi ne zna je da pomaže ne samo onima koji žele jače bicepse, već i onima koji žele manje obujme. Postoji nekoliko definiranih načina na koje proteini pomažu kod mršavljenja ili drugih pozitivnih učinaka na ljudsko tijelo.

Whey protein ubrzava rast i razvoj mišića

Mišićna masa se prirodno smanjuje starenjem, a to je obično popraćeno nakupljanjem masnih naslaga koje dovode do povećanog rizika od mnogih kroničnih bolesti. Ova tjelesna promjena može se usporiti, ubrzati ili poništiti pravilnom prehranom i vježbanjem s utezima.

Ovaj trening u kombinaciji s hranom s visokim udjelom proteina ili proteinskim dodacima daje izvrsne rezultate. Protein sirutke sadrži mnoge aminokiseline razgranatog lanca, među kojima se ističe leucin kao najjači anabolik, tj. najjači poticatelj rasta mišićne mase. Aminokiseline se razgrađuju čim dođu u tijelo i apsorbiraju u krvotok. Krv prenosi te aminokiseline do mišićnog tkiva i pokreće proces daljnje izgradnje mišića.

Whey protein smanjuje glad i pomaže smanjenje ukupnih tjelesnih masnoća

Poznato je da protein pomaže u smanjenju tjelesne težine jer je makronutrijent koji stvara najdulji osjećaj sitosti i smanjuje glad. To rezultira manjim unosom kalorija tijekom dana. Mnoge dijete je teško provoditi jer  uskraćuju hranu, a to je obično teško izvedivo i zbog toga se obično od ovakvih dijeta brzo i odustane.

Izazov je smanjiti dnevni unos kalorija bez osjećaja gladi. Istraživanja su dokazala da unos 25% dnevnih energetskih potreba iz proteina smanjuje osjećaj gladi za 60%, a posebno nakon jela u kasnim večernjim satima za čak 50%. Ovo svojstvo pripisuje se aminokiselinama razgranatog lanca koje su prisutne u proteinu i koje uzrokuju sve pozitivne učinke. Stoga se preporučuje popiti proteinski shake navečer umjesto obroka.

Redovita tjelovježba (što prvenstveno znači trening s utezima) i istodobna povećana konzumacija proteina ne samo da sprječava gubitak mišićne mase, već i podupire njihov rast. Znamo da je masno tkivo višestruko većeg volumena od mišića, pa se topljenjem masti i zamjenom mišićima smanjuju centimetri. Također, ukupni postotak tjelesne masti će se smanjiti. Čak i ako ne smršavite, vaš će ukupni fizički izgled biti bolji.

Preporučeni dnevni unos proteina

Normalan unos ukupnih proteina je 0,8 - 1,2 g po 1 kg tjelesne težine. Dakle, to bi bilo oko 80 g dnevno za osobu od 80 kg. Međutim, kod fizički aktivnih osoba i onih koji žele povećati mišićnu masu taj se omjer povećava. Ovo se odnosi na ukupnu količinu proteina unesenih tijekom dana, pa treba uzeti u obzir i proteine ​​unesene hranom i samo razliku nadoknaditi suplementacijom.

Način upotrebe

Whey Protein se koristi miješanjem 1 mjerice (30g) proizvoda sa 250 ml hladne vode. Kao dodatak prehrani uzimati jednom dnevno 30 minuta nakon vježbanja, a ostalim danima (kada se  ne trenira) odmah nakon ustajanja. Sinteza mišićnih proteina je povišena  i do 24 sata nakon treninga s opterećenjem (utezima), ali najveći rast i obnova prisutni su u prvih nekoliko sati. Zato je važno da se Whey Protein konzumira odmah nakon treninga. Proizvod čuvati dobro zatvoren na temperaturi od 5 - 30 °C zaštićen od izravnog utjecaja topline, vlage i svjetlosti. Pripravak upotrijebiti u roku od 6 mjeseci od dana otvaranja.

L-Glutamin – aminokiselina

Glutamin je najrasprostranjenija aminokiselina u ljudskom organizmu i jedna od najvažnijih graditelja proteina koji pomažu obnovu i rast mišićnih vlakana. Glutamin je skoro pa obavezan suplement za one koji intenzivno treniraju i bave se bodybuilding-om. Također, igra važnu ulogu u poboljšanju imuno sustava i nadoknade glikogena u organizmu, zato se preporučuje svima koji se bave sportovima izdržljivosti i snage.

Glutamin je polu-esencijalna aminokiselina, što znači da je organizam sam prozvodi, ali ne u dovoljnoj mjeri. Drugim riječima jedan dio se mora unositi putem hrane ili suplementacijom. U hrani se nalazi u proteinu sirutke, crvenom mesu i ribi.

Zašto koristiti L-Glutamin?

1. L-Glutamin je povezan sa sintezom proteina, sprečava (razgradnju) katabolizam mišića, dolazi do smanjenja upala mišića nakon treninga.

2. Unapređuje imunološki sustav. Ovo je veoma važno za bodybildere jer teški treninzi prazne zalihe Glutamina, koji je izvor energije za imunološki sustav.

Način upotrebe:

1 porciju (mjericu) preparata (5g) pomiješati sa 300-400 ml vode i popiti 30 minuta prije, ili tijekom treninga. Za postizanje maksimalnog učinka, konzumirati svakodnevno.

 

Aminokiseline – BCAA šta točno znači?

Aminokiseline razgranatog lanca (BCAA) obuhvaćaju tri esencijalne amino kiseline: L-leucin, L-izoleucin i L-valin i one se nalaze u proteinima svih živih bića. BCAA zajedno čine trećinu dnevnih potreba za aminokiselinama kod ljudi. Aminokiseline razgranatog lanca, a pogotovo leucin igraju veoma važnu ulogu u regulaciji energije i metabolizmu proteina.

Aminokiseline, efekat korištenja i poboljšanje treninga

Aminokiseline poboljšavaju učinke treninga tako što suzbijaju mišićni zamor tijekom napornih vježbi. Prednost daju kod bodibildinga i pomaže izdržljivost  sportaša  kod sportova izdržljivosti. Osim povećanja učinka treninga, pokazalo se da smanjuju mišićnu bol i pomažu brz oporavak. Koliko brzo će nastati definirano  tijelo ovisi od naših napora koje ulažemo u trenutku. Tih nekoliko sekundi više na pokretnoj traci ili recimo dodatno ponavljanje vježbe kada smo potpuno iscrpljeni je ono što najviše doprinosi pozitivnoj promjeni.

Aminokiseline za očuvanje mišićne mase

Smanjenje kalorija je osnovni korak za gubljenje masti. Međutim, događa se da nizak unos kalorija uzima danak na mišićnoj masi u određenoj mjeri.  Tri esencijalne amino kiseline; leucin, izoleucin, i valin se razgrađuju u mišićima gdje se koriste kao gorivo. Ovaj proces osigurava da stopa sinteze proteina u tijelu bude dovoljno visoka da umanji katabolične efekte koje ima kalorijama deficitarna prehrana. Drugim riječima smanjuje se negativni utjecaj smanjenog unosa kalorija na mičiće.

Kako koristiti?

Po 1 porciju (mjericu) proizvoda izmješati sa 250 ml hladne vode ili šejka sa visokim sadržajem proteina. Piti 2 porcije dnevno između obroka ili prije, za vrijeme ili nakon vježbanja

Utisci kupaca

Trenutno nema ocijena za ovaj proizvod.

Ocijenite proizvod

Želim da ocijenim ovaj proizvod Da biste ocijenili ovaj proizvod, kliknite ovdje.

Slični proizvodi

PAKETI

Uz ovo su kupovali

Amino 8400 -0%

Amino 8400

Definicija i rast

22.25 EUR
Tribulus terrestris -0%

Tribulus terrestris

Balans testosterona

19.24 EUR
L-Carnitine -0%

L-Carnitine

50 serviranja

17.9 EUR
Maximalium Whey protein  2,27kg  +  BCAA 400g + L-Glutamine 500g
Maximalium Whey protein 2,27kg + BCAA 400g + L-Glutamine 500g
Cijena: 80 EUR
Lager:
Dostupno