Gainer Mass dodatak prehrani - Kome je namjenjen, čemu služi i kako se koristi

 

Da li ste osoba koja teže dobija na tjelesnoj i mišićnoj masi. Da li želite povećati svoju kilažu? Ukoliko je odgovor na prethodna dva pitanja “DA”, imamo rješenje za vas. U ovom tekstu smo objasnili kako možete povećati masu uz pomoć Gainer Mass dodatka prehrani.

 Često se postavlja pitanje zašto uzimati suplementaciju za povećanje mišićne / tjelesne mase, kada je to moguće uz unošenje veće količine ugljikohidrata i masti kroz redovitu prehranu. Sada ćemo vam objasniti zašto je Gainer Mass prava stvar za vas.

Što je Gainer Mass

 Gainer Mass je proteinski prah tj. mješavina proteina, ugljikohidrata i masti. U ovom preparatu se nalaze još i bjelančevine, kompleks aminokiselina, kreatinski kompleks, biljni kompleks i vitaminski kompleks.

Svi ovi sastojci osiguravaju korisniku unos veće količine kalorija. Obično sadrže ugljikohidrate i proteine u odnosu 2:1 ili 3:1. Najveći dio kalorija potiče od ugljikohidrata koji su obično mješavina maltodextrina i dextroze. 

Razlika između Gainer Mass i Whey proteina

Kome je namjenjen Gainer Mass

Namjenjen je VAMA ukoliko želite  povećati svoju masu, žargonski rečeno da se ugojite, da ojačate svoje tijelo i da se osjećate moćnije.

Dobijanje na masi za nekoga je proces koji zahtjeva ozbiljnu pažnju. Zbog čega se ovo događa? Uzrok je prije svega genetska predispozicija, koja je takva da sprečava napredovanje u težini, odnosno usporava napredak. Takvo saznanje za mnoge ljude predstavlja razlog za odustajanje od cilja.

Međutim, više puta je dokazano, da je genetika pobjediva. Istina je da iziskuje čvrstu volju, vrijeme i upornost. Ako to zaista želite možete pobjediti lošu genetiku, sigurno. Potrebno je da isprobate i uvjerite se sami. Naravno morate se pridržavati pravila i uputa stručnih osoba.

Ispunjenjem ovog cilja dobićete na samopouzdanju koje će se odraziti na raspoloženje, bićete agilniji i aktivniji na poslu, poslovni uspjesi će vas pozicionirati bolje u društvu i okruženju. Jednom rečju, promjeniće vam se život na bolje.

 

Kako funkcionira Gainer Mass

S obzirom da ste odlučni u želji da povećate masu, objasnićemo jednostavno poantu cijele priče. Poanta je u regulaciji kalorija, tj odnosu unjetih i potrošenih kalorija tijekom dana. Kako bi dobijali kilažu, potrebno je da tijekom dana unesete više kalorija nego što ste potrošili.

Kao što smo već naveli, ovaj preparat (suplement) je dodatak prehrani a ne zamjena za obrok, i on će vam pomoći da jednostavno i brzo povećate masu. Ovo nije preparat koji će izazvati neke posebne procese u vašem organizmu nakon kojih ćete povećati masu i kasnije možda imati neželjenih reakcija, već ćete njime uvećati unos kalorija tijekom dana.

Da, možete i samo prehranom unjeti dovoljan broj kalorija, ali to je jako velika količina hrane svakodnevno, a mnogo je jednostavnije i praktičnije smućkati šejk i to popiti. Uštedećete i vrijeme i novac.

Navedimo jedan primjer: ukoliko tijekom dana potrošite recimo 3000cal, potrebno je da regulisanom prehranom unesete minimum isto toliko kalorija a gainer će vam doći kao dodatak jer jednim šejkom ovog preparata unećete dodatnih 400-500cal. Tako ćete tog dana biti u kalorijskom suficitu. Tijekom jednog tjena potrebno je imati suficit od 3000cal ukupno kako bi dobijali na masi.

Ako tijekom dana unesete prehranom 2000cal, gainerom unesete još 500cal a tog dana ste potrošili 3000cal i dalje ćete biti u kalorijskom deficitu i nećete dobijati na masi. Znači morate voditi računa o regulaciji kalorija. Treba napomenuti da pored plana prehrane sa dovoljnim unosom kalorija i odgovarajućim unosom makronutrijenata (proteina, ugljikohidrata i masti) potrebno je da redovito trenirate sa opterećenjem.

 

Kako se koristi Gainer Mass

Kao što smo već naveli Gainer Mass je prah i vrlo jednostavno se sprema. U pakiranju dobijate mjericu od 50g, za jedan šejk potrebno je ubaciti 2 mjerice odnosno 100g praha i preliti sa 400ml vode ili mlijeka. Potrebno je izmućkati dok se sve ne rastvori i možete ga konzumirati.

 Pored praktičnosti, ovaj šejk je i jako ukusan, uglavnom sa okusom čokolade.

Najbolje je popiti nakon treninga, najkasnije pola sata nakon završenog treninga. U danima kada nemate trening popiti šejk u popodnevnim satima. Bitno je napomenuti da pijete samo jedan šejk dnevno.

Gdje kupiti Gainer Mass

Danas na tržištu suplemenata i dodataka prehrani postoji mnogo proizvođača pa tako i različitih kvaliteta Gainer Mass preparata. Slabiji kvalitet proteinskih komponenti koje ulaze u sastav, sve manji procenat proteina kao i masovno svođenje gejnera samo na najjeftinije ugljikohidrate (šećere), dovelo je do urušavanja povjerenja u ovu kategoriju proizvoda kao vrlo efikasnih i zdravih preparata za dobijanje na tjelesnoj masi.

Ali, mi vam preporučujemo naš proizvod Gainer Mass Maximalium koji sadrži dovoljnu količinu kvalitetnih sastojaka za ispunjenje vašeg cilja, a to je povećanje mase. Na raspolaganju su vam dve varijante Gainer Mass Plus i Gainer Mass Standard.