3 recepta za skidanje kilograma nakon sezone blagdana

Blagdansko vrijeme sinonim je za hedonizam, bogati stol prepun delicije kojima je teško odoljeti, no ubrzo nakon toga dolazi neizbježna posljedica kalorijskog uživanja - višak kilograma. A pored uživanja u obilju ukusne hrane, ovo razdoblje često prati smanjena tjelesna aktivnost, što dodatno otežava povratak  staroj formi. Ako I tebe muči ovaj problem i ne znaš kako i odakle početi, dobra vijest je da ne moraš sve odjednom!

Promjena načina prehrane ključna je u skidanju kilograma, ali radikalne promjene i rigorozni režimi, dugoročno gledano, ne samo da ne dovode do željenih promjena, već dodatno iscrpljuju  organizam.

Najučinkovitiji i najzdraviji način postizanja željene tjelesne težine je prilagođavanje dnevnog unosa kalorija, odnosno postizanje kalorijskog deficita pomoću niskokaloričnih obroka. S tim u vezi, u nastavku ti otkrivamo 3 ukusna i jednostavna recepta koji će ti pomoći da dođeš u željenu formu uživajući u svakom zalogaju!

Hladna salata s piletinom i brusnicama

Sastojci:

  • 170g pilećih prsa
  • 3/4 žličice himalajske soli
  • 90g riže
  • 3 žlice soka od limuna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 70g suhih brusnica
  • 70g celera (narezanog na kockice)
  • 1 crvena paprika (narezna na kockice)
  • 10 maslina
  • papar

Priprema: Piletinu nareži na sitne kockice i začini je (sol i papar). Zagrij tavu i na malo ulja (na laganoj vatri) prži piletinu dok ne poprimi zlatnu boju. Dok pripremaš piletinu, stavi kuhati rižu (prema uputama za pripremu) i dodaj začine. Kada se piletina ohladi, dodaj joj (također ohlađenu) rižu, povrće, nasjeckane masline, brusnice i uživaj u ukusnoj  salati!

Kalorijska vrijednost: Ovaj obrok sadrži oko 278 kCal (19,7g proteina, 34,9g ugljikohidrata, 9,3g masti).

Špagete od tikvica s piletinom

Sastojci:

  • 200 g pilećih prsa
  • Sprej za kuhanje
  • 2 manje ljubičastog  luka
  • 4 manje tikvice

Sastojci za umak:

  • 4 žlice soja umaka
  • 2 žlice meda
  • 3 češnja češnjaka (po želji)
  • 1 čajna žličica svježe naribanog đumbira
  • 1 žličica kukuruznog brašna
  • 1 žličica sezamovog ulja

Priprema: Za početak,  u maloj posudi pomiješajte sve sastojke za umak koji će vam trebati nešto kasnije.

Od tikvica napravi "špagete" pomoću rezača za povrće ili ih nareži nožem prvo na tanke listiće, a zatim svaki pojedini list na tanje trakice. Tako izrezane tikvice stavi na papirnatu maramicu  da upije višak tekućine. Posudu poprskaj sprejom za kuhanje, pa u njoj prži piletinu ne duže od 5 minuta (da dobije zlatnu boju). Piletini dodaj nasjeckani luk i pusti da se lagano kuha još 5 minuta pa dodaj špagete od tikvica. Nakon minutu-dvije u jelo dodaj pripremljeni umak i nastavi miješati sljedećih 5-10 minuta, dok umak ne postane gušći, a piletina dobro pripremljena.

Kalorijska vrijednost: Ovaj obrok sadrži 499 kCal ( 16g masti; 49g ugljikohidrata; 49g proteina)

Kolač s borovnicama  

  

Sastojci:

  • 400g nemasnog grčkog jogurta s okusom vanilije
  • 4 jaja
  • 40g kukuruznog brašna
  • Eritritol (količna po želji)
  • 80g borovnica

Priprema: U posudu dodaj grčki jogurt, jaja, kukuruzno brašno i eritritol te miješaj dok ne dobiješ homogenu smjesu. Na kraju dodaj borovnice, još malo promiješaj i izlij smjesu u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Kolač peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C 50 minuta, dok ne dobije zlatno žutu boju.

Kalorijska vrijednost po komadu (4 komada): Ova poslastica sadrži 150,75 kCal (11,25g proteina, 11,75g ugljikohidrata, 6g masti).

Sigurni smo da će ti ovi ukusni obroci pomoći da izgubiš neželjene kilograme, a za dodatnu pomoć na našem Maximalium web shopu možete pronaći jedan od najučinkovitijih suplemenata s kojim ćeš u najkraćem roku postići željene rezultate - L Carnitine.

L- Carnitine je vodeći “fat burner” i smatra se jednom od najučinkovitijih aminokiselina, budući da sagorijeva masti pretvarajući ih u energiju. Na taj način ne samo da topi masno tkivo, već i povećava potencijal za izgradnju mišića, zbog čega je jedan od najpopularnijih dodataka prehrani za postizanje željene forme.

 ___ . ___