Ne gubite dobru formu tijekom praznika

 Svake godine u ovo doba sve više obaveza i česte zabave narušavaju nam organizaciju vremena pa je naša fitness rutina na testu.

Nekako se neplanirano opustimo, izgubimo kontrolu i počnemo polako planirati kako nakon praznika sve brzo nadoknaditi. Ove godine nemojte nasjesti na istu zamku koju sami sebi postavljate.

Vrijeme kampanjskog i sezonskog vježbanja je odavno prošlo.

Zdravlje je na prvom mjestu. Sada i uvijek. 

Godina iza nas bila je iscrpljujuća i puna izazova. Budite dosljedni, hrabri i kreativni. Pravo vrijeme je da pokažete od čega ste napravljeni.

 

Pripremili smo TOP 5 savjeta koji će vam pomoći da ne “zamastite” svoje tijelo tijekom praznika i da ostanete u dobroj formi:

  1.Zadržite rutinu i dinamiku  

Ne postoji nijedan razlog da prestanete s vježbanjem. Ulazite u vrijeme kada morate malo drugačije organizirati svoje vrijeme.Nemojte se zapostavljati zbog malo duže  zabave i baš svakog nazdravljanja.

Nitko neće imati ništa protiv ako malo zakasnite na zabavu zbog dobrog treninga. Izbjegavajte dugo sjedenje uz nekvalitetne namirnice  i alkohol, znajte da se dobar trening danas može odraditi bilo gdje i bilo kada.

 

 2.Dobro planirajte i iskoristite sve prilike 

Pravi sportaš može trenirati uvijek i na svakom mestu.

U  par  minuta, pronađite na internetu trening prilagođen vašoj lokaciji i spravama kojima raspolažete. Planirajte svoj trening prilikom organiziranja putovanja i ostavite dovoljno vremena za fitness tijekom prepunih praznika.

 Nema izgovora, dobar plan je uvijek od pomoći.

 Iskoristite svaku priliku za dodatnu tjelesnu aktivnost, ubrzajte šetnju, koristite stepenice umjesto lifta, uvedite sport u sve svoje aktivnosti.

 3.Kontrolirajte ono što stavljate u sebe 

Budite pametni u raskošnoj ponudi tijekom blagdanskih obroka. Nagradite svoj dosadašnji trud pravim izborom namirnica i brojanjem kalorija. Na svakoj blagdanskoj gozbi možete pronaći dobre proteine ​​i kvalitetnog povrća. 

Alkohol je ubojica dobre forme. Ljudi ste, dopustite si ponekad malo izleta s omiljenim slatkišima.

 Junački izdržite izazove koji će vas, za čas uvući u prejedanja, od kojih ćete se tjednima nakon blagdana kajati i čistiti svoje tijelo.

 Ostanite dobro hidrirani cijelo vrijeme. Zapamtite, mozak može pomiješati žeđ s glađu. Velika čaša vode prije obroka i tijelo će vam biti zahvalno.

Ne gubite kontrolu i ne izdajte Spartanca u sebi.



4.Izađite   u prirodu i naspavajte se dovoljno

 Hladno je, ali u prirodi je zdravije nego u kući.

Tijelo se prilagođava zimi, traži više hrane i teži toplijim unutarnjim okruženjima u zatvorenim prostorijama.Izazovite zimu i pokažite joj zube. Nakon nekoliko minuta zagrijavanja vani nećete niti osjetiti da je hladno.

Kraći HIIT treninzi, nekoliko krugova u parku ili duga šetnja zagrijati  će vas i ubrzati metabolizam.

Različiti dani tijekom praznika lako mogu poremetiti vaš san. “Rasporedite” obveze po prioritetu kako biste ostavili  dovoljno vremena   za spavanje. Dobre blagdanske zabave nemoguće je preskočiti, ali ne zaboravite to nadoknaditi mirnim snom.

 Učinci treninga materijaliziraju se uz dobru prehranu i kvalitetan san i to se nikako ne može promijeniti.

 Posljednjih nekoliko zima svjedoci smo čestog onečišćenja zraka, posebno u urbanim sredinama, stoga ne zaboravite provjeriti stanje prije izlaska na trening ili šetnju.

  5.Vitamini i minerali 

U zimskom razdoblju tijelo doživljava više stresa, što ga čini osjetljivijim na prehlade, gripu i aktualni  pandemijski virus.

Vitamini i minerali su hranjive tvari potrebne tijelu za optimalan rad i dobro zdravlje. Iako iz prehrane možemo dobiti esencijalne vitamine i minerale, važno je poznavati slabe točke svog tijela u ovo doba godine.

Vitamin C, vitamin D, cink, selen i željezo tvari su na koje morate obratiti posebnu pažnju u hladnijim danima.

 

Neka vas blagdani podsjete da najbolje uspomene dolaze kada se osjećate najbolje, fizički, duhovno i psihički.

 Poklonite sebi  snagu i zdrav završetak godine sa svojim najmilijima.

 Pišite nam za sva detaljna objašnjenja i pitanja o našim proizvodima koji će Vam pomoći tijekom zime.

Sretni, zdravi i snažni praznici.