Najbolji proizvodi za jačanje imuniteta " Vitamini / Minerali / Imunitet"

 Vitamini- Minerali- Imunitet

Da li ste u potrazi za informacijama kako ojačati vaš imunitet? To je pametna odluka s obzirom na situaciju koja nas je u poslednje vrijeme pogodila sa virusom, ali i pored toga morate uvijek voditi računa o svom imunitetu.

Ukoliko ste podložni raznim virusima i prehladama, svake godine “pokupite” sezonsku gripu ili neki drugi virus, savjetujemo da pročitate tekst do kraja i saznate kako to nadjačati.

U ovom tekstu dati ćemo vam informacije što je imunitet, koji su simptomi pada imuniteta i koji su najbolji preparati za jačanje imuniteta, odnosno vitamini i minerali koje trebate komzumirati.

Što je imunitet

Imunitet predstavlja sposobnost ljudskog organizma da se sa vlastitim mehanizmima brani od virusa i drugih patogena. Uloga imunološkog sustava je da štiti organizam od velikog broja štetnih utjecaja, bilo da su u pitanju strana tijela poput virusa, bakterija, gljivica, parazita, mikroorganizama ili tumora koje samo tijelo proizvodi.

Imunitet može biti urođen ili stečen i aktivni ili pasivni.

Urođeni imunitet, kao što sama riječ  kaže, njega dobijamo pri rođenju i on već ima “predznanje” o mnogim bolestima.

Stečeni imunitet dobijamo tijekom života i ovisi od stila života, ali je uvijetovan i genetikom i životnom okolinom.

Aktivni imunitet nastaje kao rezultat izloženosti organizma nekoj bolesti, tako što ona potakne imunološki sustav da proizvede antitijela za tu bolest. Prirodni aktivni imunitet nastaje kada organizam stvori sam antitijela za neku bolest, a umjetni aktivni imunitet stječemo cjepljenjem. Aktivni imunitet je dugotrajna opcija.

Pasivni imunitet je onaj koji osoba tj. njezin organizam nije sam stvorio. Prirodni pasivni imunitet se dobija pri rođenju preko pupčane vrpce i majčinog mlijeka. A umjetni pasivni imunitet se dobije tako što unesete gotova antitijela za određenu bolest. Pasivni imunitet traje svega nekoliko tjedana.

Što slabi naš imunitet

Kako bi naš imuni sistem bio sposoban da nas “odbrani” od virusa, potrebno je imati zdravu crijevnu floru. Kako bi crijevna flora bila zdrava, potrebno je imati prirodan balans dobrih i loših bakterija, u korist dobrih bakterija. Ukoliko se dogodi da prevladaju loše bakterije dolazi do pada imuniteta.

Postoji veliki broj čimbenika iz okruženja koji negativno utječu na naš imunitet:

- hrana prepuna aditiva
- premalo fizičke aktivnosti
- previše stresa i ubrzanog načina života (stalna žurba)
- izloženost štetnim zračenjima kompjutera i mobilnih telefona
- smog
- gomilanje toksina u tijelu i drugo.




Koji su simptomi pada imuniteta

O imunitetu obično razmišljamo tijekom zimskog perioda jer tada je veća aktivnost virusa. Netko i ne razmišlja o tome sve dok se ne razboli i ne osjeti prve simptome, a većina zaboravi na to čim ozdravi. Situacija koja nas je zadesila (Covid-19) promjenila je način razmišljanja o imunitetu pa se nadamo da će veći broj ljudi od sada razmišljati i raditi na imunitetu tijekom čitave godine.

Postoji više simptoma koji ukazuju na pad imuniteta, ukoliko primjetite neki od navedenih obavezno se bacite na jačanje imunog sistema.

Neki od simptoma su:

- kronični umor
- česte virusne infekcije
- sporo zarastanje rana
- problemi sa kosom
- problemi sa kožom
- pretjerano mršavljenje
- pretjerana gojaznost
- herpes na usni ili koži

Vitamini i minerali za jačanje imuniteta

Jačanjem imuniteta pored toga što ćete biti zdraviji, vitalniji , a samim tim i raspoloženiji nećete morati gubiti vrijeme u redovima kod doktora i ljekarnama, sigurni smo da nitko ne voli višesatna čekanja i gužve u bolnicama i domovima zdravlja.

Imunitet možete jačati tako što ćete voditi računa o prehrani, izbegavanjem alkohola i cigareta, redovnim spavanjem od minimum 8h, manjem izlaganju stresa, vođenjem osobne higijene i fizičkom aktivnošću.

Zdrava prehrana ima možda i najveći utjecaj na jačanje imuniteta, ali s obzirom na brz način života koji donosi 21.vijek nismo uvijek u mogućnosti da spremimo zdrav obrok i vodimo previše računa o prehrani. Mnogi stručnjaci su dokazali da prehranom ne možemo unijeti dovoljnu dnevnu količinu vitamina i minerala, zato se preporučuje da uvedete korištenje suplemenata za jačanje imuniteta kao dodatke prehrani.

Za jačanje imuniteta posebno su važni vitamini A, C, D i E. Pored ovih vitamina važnu imunološku funkciju imaju i minerali kao što su cink, selen i magnezij.




Naručite vaše vitamine i minerale online

Na našoj online trgovini možete naručiti Maximalium vitamini i minerali u obliku tableta, u većim i manjim bočicama.

U ponudi imamo proizvode namjenjene različitim grupama i populaciji: sportašima, odraslima, djeci i najstarijim osobama. Ukoliko sami ne možete odlučiti koji su proizvodi pogodni za vas, slobodno nas kontaktirajte za sva dodatna pitanja i savjete.