BETA ALANIN

3.0 5 1 Ocijenite
Cijena: 10.3 EUR

Dostupno

  • Besplatna dostava iznad 40 EUR.
  • Do 40 EUR dostava je 4 EUR.
  • Dostava u roku 1-2 dana.
  • Stručna podrška putem E-maila ili telefona
  • Sigurno plaćanje pouzećem ili karticom

B alanin

Beta Alanin je neesencijalna, prirodna amino kiselina koja se unosi hranom (najviše mesom). Dobrobiti Beta Alanina u sportu potvrđene naučnim studijama u dvanaesto tjednom ispitivanju:

  1. Povećava eksplozivnost u treningu i utječe na snagu izbačaja
  2. Povećava mišićnu masu
  3. Povećava dužinu anaerobnog vježbanja
  4. Povećava intezitet treninga i omogućava da se vježba duže i jače, daje dodatna ponavljanja u serijama
  5. Povećava mišićnu izdržljivosti i odlaže zamor mišića
Kako Beta Alanin Djeluje ?

U mišićima koji se nalaze pod opterećenjem u bilo kojoj, aerobnoj ili anaerobnoj aktivnosti, stvara se mliječna kiselina koja izaziva zamor i otkazivanje mišica. To ograničava učinkovitosti treninga i negativno utječe na stvaranje mišicne mase i kondicije. Prilikom stvaranja mliječne kiseline, smanjuje se pH vrijednost u mišićima, odnosno povećava se njihova kiselost a uzrok je prisustvo veće količine vodikovih iona, koji ne nastaju samo pojavom mliječne kiseline, već i tijekom raspadanja energetskog molekula ATP-a. Ove pojave mogu se neutralizirati ukoliko se smanji djelovanje mliječne kiseline i smanji koncetracija vodikovih iona. Za to je zadužen L-karnozin čiji je prekurzor Beta Alanin!

Karnozin je prirodno prisutan di-peptid, sastavljen od beta alanina i histidina a može se pronaći u oba tipa mišicnih vlakana, no ipak mnogo više u tipu 2, tzv. bijelim mišićnim vlaknima. Mišićna vlakna tipa 2 se primarno koriste kod visoko intenzivnih treninga i najviše odgovaraju na mišićni rast. Studije su pokazale da upotrebom beta alanina u periodu od četiri tjedna rezerve karnozina mogu se povećati i preko 50%, a redovnom upotrebom od oko tri mjeseca, cak i 80 %. Ovakvo povećanje karnozina u mišićima povećava i sposobnost organizma da neutralizira djelovanje mliječne kiseline i da duže i kvalitetnije trenira.

Kako Koristiti?

Uzeti tri puta dnevno po 1/3 mjerice (2g) proizvoda Beta Alanine i pomiješati sa 2 dL vode ili po želji dodati u svoj napitak (šejk) i konzumirati, najbolje prije treninga.

Sastav

Sastojci: 100% Beta Alanin

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu koji koristi mlijeko, soju, jaja i orašaste plodove.

 

Nutritivne informacije:

 u porciji (2g):

Aktivni sastojak

 - Beta Alanin2000 mg

Utisci kupaca

Kao prvo uzimao sam cijelu mjericu većinu vremena, i sad tek skužim da piše 1/3 mjerice, tako da sam očito uzimao previše cijelo vrijeme. Ali nikakve nuspojave a ni posebito drugačije pojave nisam primjetio, možda malo brži oporavak od intenzivnijih treninga. Ali stvarno u nijansama se osijeti. Moguće da nije bilo efekta zbog prekoračenja doze.

Luka 23.02.2024. 00:56

Ocijenite proizvod

Želim da ocijenim ovaj proizvod Da biste ocijenili ovaj proizvod, kliknite ovdje.

Slični proizvodi

Citrulline -0%

Citrulline

Nitric Oxide Booster

9.1 EUR
Amino 8400 -0%

Amino 8400

Definicija i rast

22.25 EUR
Taurine -0%

Taurine

Blood Cell Volumizer

9.5 EUR
BCAA 2:1:1 -0%

BCAA 2:1:1

Aminokiseline razgranatog lanca

22.6 EUR
L-Arginine -0%

L-Arginine

Performance Generator

9.1 EUR

AMINOKISELINE

Aminokiseline su osnovna građevna jedinica proteina, a osim toga sudjeluju u bezbrojnim procesima u tijelu. Čak i ako ih u prirodi ima preko petsto, samo dvadesetak ih je važno za žive organizme. A tih dvadeset možemo svrstati u dvije skupine, one koje naš organizam može sintetizirati ("proizvesti" sam), a koje nazivamo neesencijalnim, te one koje ne možemo "proizvesti", tj. ESENCIJALNE aminokiseline!

Ako nam je jasno da postoje aminokiseline koje naše tijelo ne može sintetizirati, MORA nam biti jasno da ih treba unositi hranom ili još sigurnije dodatnom suplementacijom! To se odnosi na sve, a posebno na aktivne sportaše i rekreativce, kao i one koji su se prepustili današnjem tempu i žele sačuvati svoje zdravlje!

Ukratko, dodavanjem aminokiselina, bilo u prahu, tekućini ili tabletama, prvenstveno osiguravate normalno funkcioniranje organizma, a zatim oporavak, izgradnju mišića, potporu normalnom iskorištavanju masti i još mnogo toga.

Dakle, ako smo vam barem malo približili važnost ovog dijela suplementacije, ne oklijevajte!

Uz ovo su kupovali

L-Carnitine -25%

L-Carnitine

50 serviranja

17.9 EUR 13.42 EUR
100 % Whey protein kokos Novo! -0%

100 % Whey protein kokos

31.2 EUR
Tribulus terrestris -0%

Tribulus terrestris

Balans testosterona

19.24 EUR
100 % Whey protein ananas Novo! -0%

100 % Whey protein ananas

31.2 EUR
Genesys Protein čokolada -0%

Genesys Protein čokolada

Protein blend

23 EUR

MAXIMALIUM

MAXIMALIUM

Maximalium je novi brend na prostoru Hrvatske. Postaje prepoznatljiv zbog visoko kvalitetnih proizvoda sa garancijom kvalitete i izvrsnim okusom!
Ponosni smo što Maximalium proizvodi imaju pozitivan utjecaj na sportaše i rekreativce, a brza isporuka garantira njihovo zadovoljstvo.
Naša suplementacija predstavlja stvarno najbolji odnos kvaliteta i cijene koji se mogu naći na domaćem tržištu. Rekreativci, wellness entuzijasti i ljudi okrenuti fitnessu kao i profesionalni bodi bilderi koriste Maximalium suplemente kako bi postigli svoje zadane ciljeve.

BETA ALANIN
BETA ALANIN
Cijena: 10.3 EUR
Lager:
Dostupno