BETA ALANIN

0.0 5 0 Ocijenite
Stara cijena:
7.3 EUR

Cijena: 4.02 EUR / 30.29 Kn

Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 4.14 EUR

Dostupno

  • Besplatna dostava iznad 40 EUR.
  • Do 40 EUR dostava je 4 EUR.
  • Dostava u roku 1-2 dana.
  • Stručna podrška putem E-maila ili telefona
  • Sigurno plaćanje pouzećem ili karticom

B alanin

Beta Alanin je neesencijalna, prirodna amino kiselina koja se unosi hranom (najviše mesom). Dobrobiti Beta Alanina u sportu potvrđene naučnim studijama u dvanaesto tjednom ispitivanju:

  1. Povećava eksplozivnost u treningu i utječe na snagu izbačaja
  2. Povećava mišićnu masu
  3. Povećava dužinu anaerobnog vježbanja
  4. Povećava intezitet treninga i omogućava da se vježba duže i jače, daje dodatna ponavljanja u serijama
  5. Povećava mišićnu izdržljivosti i odlaže zamor mišića
Kako Beta Alanin Djeluje ?

U mišićima koji se nalaze pod opterećenjem u bilo kojoj, aerobnoj ili anaerobnoj aktivnosti, stvara se mliječna kiselina koja izaziva zamor i otkazivanje mišica. To ograničava učinkovitosti treninga i negativno utječe na stvaranje mišicne mase i kondicije. Prilikom stvaranja mliječne kiseline, smanjuje se pH vrijednost u mišićima, odnosno povećava se njihova kiselost a uzrok je prisustvo veće količine vodikovih iona, koji ne nastaju samo pojavom mliječne kiseline, već i tijekom raspadanja energetskog molekula ATP-a. Ove pojave mogu se neutralizirati ukoliko se smanji djelovanje mliječne kiseline i smanji koncetracija vodikovih iona. Za to je zadužen L-karnozin čiji je prekurzor Beta Alanin!

Karnozin je prirodno prisutan di-peptid, sastavljen od beta alanina i histidina a može se pronaći u oba tipa mišicnih vlakana, no ipak mnogo više u tipu 2, tzv. bijelim mišićnim vlaknima. Mišićna vlakna tipa 2 se primarno koriste kod visoko intenzivnih treninga i najviše odgovaraju na mišićni rast. Studije su pokazale da upotrebom beta alanina u periodu od četiri tjedna rezerve karnozina mogu se povećati i preko 50%, a redovnom upotrebom od oko tri mjeseca, cak i 80 %. Ovakvo povećanje karnozina u mišićima povećava i sposobnost organizma da neutralizira djelovanje mliječne kiseline i da duže i kvalitetnije trenira.

Kako Koristiti?

Uzeti tri puta dnevno po 1/3 mjerice (2g) proizvoda Beta Alanine i pomiješati sa 2 dL vode ili po želji dodati u svoj napitak (šejk) i konzumirati, najbolje prije treninga.

Sastav

Sastojci: 100% Beta Alanin

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu koji koristi mlijeko, soju, jaja i orašaste plodove.

 

Nutritivne informacije:

 u porciji (2g):

Aktivni sastojak

 - Beta Alanin2000 mg

Utisci kupaca

Trenutno nema ocijena za ovaj proizvod.

Ocijenite proizvod

Želim da ocijenim ovaj proizvod Da biste ocijenili ovaj proizvod, kliknite ovdje.

Slični proizvodi

Amino 8400 -20%

Amino 8400

Definicija i rast

17.3 EUR 13.9 EUR / 104.73 Kn
BCAA 2:1:1 -20%

BCAA 2:1:1

Aminokiseline razgranatog lanca

22.6 EUR 18.08 EUR / 136.22 Kn

AMINOKISELINE

Amino kiseline su osnovna gradivna jdinica proteina a osim toga sudjeluju u bezbrojnim procesima u organizmu. I ako ih u prirodi ima preko pet stotina za žive organizme je bitno svega dvadesetak. A tih dvadeset možemo svrstati u dvije grupe, i to one koje naš organizam može da sintetizira (sam "proizvede") a koje nazivamo neesincijalnim i one koje ne možemo "proizvesti" odnosno ESENCIJALNE amino kiseline!

Ako nam je jasno da postoje amino kiseline koje naše tijeelo ne može sintetizirati isto tako nam MORA biti jasno da ih treba unijeti prehranom ili ,još sigurnije , dodatnom suplementacijom! Ovo važi za sve, a pogotovo za aktivne sportaše i rekreativce, kao i one koji su se prepustili današnjem tempu a žele sačuvati svoje zdravlje!

Ukratko ,dodavanjem amino kiselina, bilo da su prahu, tekuće ili tabletama, obezbeđujete, prvenstveno, normalno funkcioniranje organizma, pa zatim, oporavak, izgradnju mišića, podršku normalnoj iskoristivosti masti i mnogo toga drugog.

Dakle, ukoliko smo Vam, barem, malo približili važnost ovog dijela suplementacije, ne oklevajte!

Uz ovo su kupovali

100 % Whey protein vanilija -45%

100 % Whey protein vanilija

25.3 EUR 13.9 EUR / 104.73 Kn
Trenutno nije dostupno.
Majica kratkih rukava -0%

Majica kratkih rukava

10.62 EUR / 80.02 Kn
100 % Whey protein naranča -45%

100 % Whey protein naranča

25.3 EUR 13.9 EUR / 104.73 Kn
Laktaza - Lacto Digest -30%

Laktaza - Lacto Digest

Lakša probavljivost laktoze

6.64 EUR 4.65 EUR / 35.04 Kn
Šejkeri Novo! -0%

Šejkeri

2.65 EUR / 19.97 Kn

MAXIMALIUM

MAXIMALIUM

Maximalium je novi brend na prostoru Hrvatske. Postaje prepoznatljiv zbog visoko kvalitetnih proizvoda sa garancijom kvalitete i izvrsnim okusom!
Ponosni smo što Maximalium proizvodi imaju pozitivan utjecaj na sportaše i rekreativce, a brza isporuka garantira njihovo zadovoljstvo.
Naša suplementacija predstavlja stvarno najbolji odnos kvaliteta i cijene koji se mogu naći na domaćem tržištu. Rekreativci, wellness entuzijasti i ljudi okrenuti fitnessu kao i profesionalni bodi bilderi koriste Maximalium suplemente kako bi postigli svoje zadane ciljeve.

BETA ALANIN
BETA ALANIN
Stara cijena: 7.3 EUR Cijena: 4.02 EUR / 30.29 Kn
Lager:
Dostupno