Maximalium Glucosamine+MSM+Chondroitin 72 tab. + Ca+Mg+Zn+D3 30tab.

Maximalium Glucosamine+MSM+Chondroitin za održavanje zdravlja i gipkosti zglobova i ligamenata i njihovu regeneraciju.

Glukozamin i kondroitin su strukturne komponente hrskavice a MSM (metil sulfonil metan) „pomoćnik“ u ugradnji glukozamina.

Glukozamin inicira produkciju glukozamin-glikana koji je osnova hrskavice, apsorbira se brzo i ima velik stupanj iskorivistivosti.

Kondroitin (uzimajući u obzir da je dio velikog proteinskog molekula i da uvlači vodu u sebe), ugrađujući se zajedno sa glukozaminom u hrskavicu, ima utjecaj na dodatnu elastičnost.

MSM ima i znatan utjecaj na smanjenje upalnih i bolnih procesa u zglobovima a ujedno predsatvlja i izvor sumpora.

Naše kosti na zglobovima imaju oblogu od elastičnog i klizavog materijala koji omogućava pokretljivost, a to je hrskavica. Često, izgarajući od želje da postignemo što bolje rezultate, ne razmišljamo o posljedicama. Bilo da se radi o profesionalnom ili rekreativnom bavljenju sportom ili fizičkim naporima na radnom mjestu naši zglobovi nerijetko trpe strašna opterećenja što se manifestira tek kasnije. Zato je bitno da ne dočekamo renutak kada više nismo u stanju da uradimo neki uobičajen pokret, da se sagnemo ili posegnemo za nečim a da pri tom ne osjetimo bol. Preventivno suplementiranje ovim preparatom može nam pomoći i osloboditi nas takvih problema. Ako ipak (po starom običaju) dočekamo da problem kulminira Maximalium Glucosamine+MSM+Chondroitin je tu da pomogne. Prvi rezultati mogu očekivati od 3 do 7 tjedana od početka upotrebe. Koliko će se brzo dogoditi oporavak i u kom stupnju, ovisi i od nivoa oštećenja kao i starosnoj dobi.

Osim spomenutih, postoji čitav niz drugih koristi koje nam ovi sastojci mogu pružiti.

Glukozamin ima bitnu ulogu i u izgradnji površinskih dijelova zglobova, ligamenata, krvnih sudova, srčanih zalizaka, kostiju, noktiju kože...Pokazalo se da je koristan i kod osteoporoze koja i sama može da bude prouzrokovana trenjem između koštanog tkiva izazvanog nedostatkom ili istrošenošću hrskavice.

Kondroitin je u stanju da blokira određene enzime i na taj način spriječi razgradnju hrskavice.

MSM dodatno utječe na kvalitetu i čvrstoću vezivnog tkiva.

Način primjene: tri puta dnevno po jednu tabletu popiti sa vodom

Maximalium Calcium+Magnesium+Zinc+D3

Maximalium Calcium+Magnesium+Zinc+D3 je namijenjen svakome tko želi da uspostavi ravnotežu u optimalnom snabdijevanju organizma ovim, izuzetno bitnim, mineralima. Za razliku od mnogih drugih, sličnih proizvoda, dodatak Vitamina D3 utječe na još bolje iskoristivost sastojaka a i sam ima izuzetno važnu ulogu u ljudskom organizmu!

Važno je istaći da poseban učinak pokazuje kod stanja stresa izazvanog umorom, dijetama, bolešću, napornim treninzima kao i neadekvatnom prehranom a ima izuzetno bitnu ulogu u oporavku organizma.

Kalcij doprinosi normalnoj funkciji mišića, neurotransmisiji (prenosu nervnih impulsa), funkciji enzima za probavu, održavanju energetskog metabolizma kao i rastu i razvoju kostiju kod djece a kod žena, pogotovo nakon menopauze, smanjenju gubitka minerala kostiju.

Niska mineralna koštana gustoća je faktor rizika za prijelome kostiju usljed pojave osteoporoze, koja ima veći broj faktora rizika, tako da mjenjanje barem jednog od tih faktora rizika može imati koristan učinak. Kalcij je potreban i za održavanje normalnih kostiju i zuba. 

Kalcij i magnezij doprinose normalnoj funkciji mišića.

Cink i vitamin D doprinose normalnoj funkciji imuno sistema.

Magnezij i cink doprinose održavanju normalnih kostiju i normalnoj sintezi proteina.

Magnezij doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, smanjenju umora i iscrpljenosti, izbalansiranom energetskom metabolizmu i održavanju normalnih zuba.

Cink ima važnu ulogu u normalnoj kognitivnoj funkciji, plodnosti i reprodukciji, metabolizmu masnih kiselina, očuvanju kvaliteta kose, noktiju i kože kao i održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi i normalnog vida.

Način primjene: jednu tabletu dnevno popiti sa vodom nakon obroka ili po preporuci lječnika/nutricioniste

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se koriste mlijekojaja, soja, riba i orašasto voće. Proizvod ne bi trebalo da koriste osobe alergične ili osjetljive na morske plodove.

Način čuvanja: na suhom i hladnom mjestu (ne u frižideru) van domašaja djece.

Upozorenje: Dodaci prehrani nisu zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu prehranu. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. Proizvod ne bi smjele uzimati osobe preosjetljive na neke od sastojaka. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama, osobama mlađima od 18 godina. Osobe koje boluju od dijabetesa, kao i osobe sa prekomjernom tjelesnom masom trebalo bi da se konzultiraju sa lječnikom prije korištenja proizvoda i češće da kontroliraju nivo šećera u krvi. Prije upotrebe konzultirati lječnika/nutricionistu.

Najbolje upotrebiti do: datum označen na pakovanju (dan, mjesec, godina).

Serija (lot broj): označeno na pakiranju

Recenzije

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocijenite proizvod

Želim da ocijenim ovaj proizvod. Da biste ocijenili ovaj proizvod, kliknite ovdje.

Slični proizvodi

PAKETI

Uz ovo su kupovali

BETA ALANIN -20%

BETA ALANIN

Manja upala i duži trening

55 Kn 44 Kn / 5.84 EUR
Protein Pancake vanilija Novo! -30%

Protein Pancake vanilija

170 Kn 119 Kn / 15.79 EUR
Amino 8400 -20%

Amino 8400

Definicija i rast

130 Kn 104 Kn / 13.80 EUR
Omega 3 s vitaminom E -60%

Omega 3 s vitaminom E

Zdravlje kardiovaskularnog sustava

75 Kn 30 Kn / 3.98 EUR
Gainerr mass Plus -30%

Gainerr mass Plus

145 Kn 102 Kn / 13.54 EUR

Glucosamine+MSM+Chondroitin 72 tab. + Ca+Mg+Zn+D3 30tab.
Glucosamine+MSM+Chondroitin 72 tab. + Ca+Mg+Zn+D3 30tab.
Cijena: 130 Kn / 17.25 EUR
Na lageru:
Dostupno